EN
Renginiai
Juan Ignacio Tula / Cie 7BIS

Instante

Argentina, Prancūzija
Rekomenduojama žiūrovams nuo 7 m.
Dėmesio! Spektaklyje naudojama blyksinti šviesa.
Trukmė: 30 min.

Cirko menininkas ir šokėjas Juanas Ignacio Tula spektaklyje „Instante“ tyrinėja metaforines Cyro rato galimybes. Keisdamas jėgų balansą ir atsvarą tarp metalinio rato ir savo kūno, jis išreiškia išcentrinę jėgą ir atveria erdvę įvairiausioms galimybėms. Paprastas, atsikartojantis sukimosi judesys sukelia kūno išsekimo būseną, o dėl nepertraukiamo sukimosi spirale atsiradęs aklumas pabudina išgyvenimo instinktą; kūnas visiškai įsitraukia, pasiekia tašką, kuriame laikas ir erdvė ribojasi su begalybe. „Instante“ įkūnija kelionę į mūsų pačių centrą, priartina prie hipnozės ribos, sutrikdo mūsų santykį su laiku, o pats Juanas pasiūlo save kaip veidrodį žmogiškumui įprasminti. Tai nepamirštama, užburianti patirtis.

Kritikų pripažintas ir daug dėmesio sulaukęs Cyro rato artistas Juanas Ignacio Tula gimė Buenos Airėse, kur būdamas 17 metų pradėjo judesio studijas (lindihopo, tango, šiuolaikinio šokio srityse), o vėliau ėmėsi cirko meno. 2015–2019 m. vystęs savo kūrybą MPTA-Mathurin Bolze trupėje, 2019 m. Lione (Prancūzija) įkūrė nepriklausomą trupę. Jis plėtoja tyrimus Cyro rato srityje ir Europos ir Pietų Amerikos bendradarbiavimo galimybes propaguojant cirko praktiką.

  • Apšvietimas
    Jérémie Cusenier
  • Muzika
    Gildas Céleste
  • Kostiumų dizainas
    Sigolène Petey
  • Techninis vadovas
    Estelle Lembert arba Célia Idir
  • Produkcija
    Triptyque Production – Andréa Petit-Friedrich
  • Administracija
    Anne Delépine
  • Dėkojame
    Compagnie Les mains, les pieds et la tête
  • Rezidencijos ir koprodukcijos
    Espace Périphérique, Parc de La Villette – Mairie de Paris; MA scène Nationale – Pays de Montbéliard; Le Festival UtoPistes en partenariat su Les Nouvelles Subsistances ir la Maison de la danse, Lyon

Festivalio bilietus platina Bilietai.lt.

Bilieto kaina – 25,50 Eur

Moksleiviams, studentams, senjorams, asmenims su negalia taikoma 20% nuolaida. Prie įėjimo kontrolei kartu su bilietu turėsite pateikti moksleivio / studento / pensininko / neįgaliojo pažymėjimą.

Dėmesio! Spektaklyje naudojama blyksinti šviesa.

Prieinama žmonėms su judėjimo negalia ir kurtiesiems.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Praėję renginiai

Liepos 29 d. (šeštadienis) 20:00
Liepos 30 d. (sekmadienis) 20:00