EN
Renginiai
Gintarė Parulytė / Nacionalinis Liuksemburgo teatras

Lovefool

Lietuva, Liuksemburgas
Monospektaklis / Draminė komedija

Spektaklis anglų kalba
Rekomenduojama žiūrovams nuo 15 m.
Trukmė: 60 min.

Ambicijos, atrankos, auklėjimas, moteriškumas, pasimatymai, seksas, mėnesinės, draugystė, trauma, priklausomybė nuo meilės, kopriklausomybė, obsesinis-kompulsinis sutrikimas, terapija, muzika…

„Lovefool“ – tai monospektaklis apie Greisę, jauną moterį, trokštančią meilės, bet ieškančią jos pačiose netinkamiausiose vietose (ir žmonėse), kol gyvenimas galiausiai priverčia ją atrasti, kas yra visavertė meilė (sau).

Lietuvių kilmės Liuksemburge gyvenanti dramaturgė ir režisierė Gintarė Parulytė jaudinančioje pjesėje jautriai ir su humoru tyrinėja toksiško vyriškumo padarinius ir pernelyg painių lūkesčių, susijusių su lyčių vaidmenimis, valdomo gyvenimo pasekmes. Spektaklyje kalbama apie emociškai atsiribojusius tėvus, nuo jų priklausomas motinas ir apie tai, kaip neišspręstos traumos veikia mūsų gebėjimą mylėti ir priimti meilę suaugus. Tačiau pjesė taip pat yra apie viltį, kad pasaulis pasikeis, ir išaukština savęs pažinimą kaip būdą suprasti pasaulį, išgyti ir gyventi tikros meilės, nuoširdumo, prasmės ir tikslo kupiną gyvenimą. „Lovefool“ yra atvirai jautrus, juokingas ir širdį veriantis spektaklis.

Gintarė Parulytė – lietuvių kilmės aktorė, rašytoja, teatro ir kino režisierė iš Liuksemburgo. Dirbo aktore nacionaliniuose ir tarptautiniuose teatro bei kino projektuose, parašė ir režisavo filmus „Is That, Like, Your Real Job?“, „And He Said Yes!“, „Date Night“, taip pat yra viena iš trumpametražio dokumentinio filmo „Aftermath, Afterpath“ režisierių. Neseniai sukūrė internetinį serialą „Ladybits“, šiuo metu dirba su dviem televizijos serialais ir dviem vaidybiniais filmais. Teatre ji parašė, režisavo ir vaidino autobiografinėje pjesėje „A Lithualien in the Land of Bananas“ apie savo, kaip imigrantės, vaikystę ir režisavo Guy’aus Helmingerio pjesę „Wie ein König“. Šiais metais spektaklis pakviestas ir bus rodomas didžiausiame meno ir teatro Edinburgo Frindžo festivalyje, „Summerhall“ teatre.

Po spektaklio vyks pokalbis su kūrybine komanda.

  • Autorė ir režisierė
    Gintarė Parulytė
  • Vaidina
    Kristin Winters
  • Kostiumai
    Denise Schumann, Shania Louis, Yolande Schmit
  • Šviesų dizainas
    Daniel Sestak
  • Garso dizainas
    David Gaspar
  • Vaizdo dizainas
    Gintarė Parulytė
  • Režisierės asistentės
    Elena Vozarikova/ Sandra Kilian-Zazulak
  • Parama
    Liuksemburgo kultūros ministerija

Festivalio bilietus platina Bilietai.lt.

Bilieto kaina – 30,50 Eur

Moksleiviams, studentams, senjorams, asmenims su negalia taikoma 20% nuolaida. Prie įėjimo kontrolei kartu su bilietu turėsite pateikti moksleivio / studento / pensininko / neįgaliojo pažymėjimą.

Prieinama žmonėms su judėjimo negalia.
Neprieinama kurtiesiems.

Po spektaklio vyks pokalbis su kūrybine komanda.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Praėję renginiai

Rugpjūčio 1 d. (antradienis) 18:00